door | 13 april 2021 | T-Box

‘Het eigen huis van de timmerman is niet altijd het laatst aan de beurt’

Triple P is een grote dienstverlener op het gebied van het leveren, implementeren en beheren van ICT-systemen, communicatie- en security oplossingen. Klanten zijn vooral de “zachte” sector zoals zorginstellingen, onderwijs, gemeentes en andere lagere overheden. Onlangs nog ondersteunde men een landelijk instituut met een enorme opschaling om de communicatie rondom de coronapandemie op orde te krijgen.
Triple P uit Nieuwegein stond echter zelf ook voor een flinke uitdaging. Binnen drie maanden moest worden overgestapt van een vrij oud ERP maatwerksysteem (MS Dynamics) naar een totaal geïntegreerd cloudsysteem. Een speciaal samengesteld projectteam liet de keuze vallen op Exact Online. Maar hoe smeedt men alle uiteenlopende bedrijfsactiviteiten tot een geheel?
Johan Verbokkem vormde een projectteam met vertegenwoordigers uit alle relevante bedrijfsonderdelen. Na zorgvuldig onderzoek koos men de modules Handel en Project- en Contractmanagement. Maar deze onderdelen moesten wel één administratief geheel vormen.
“Het was een hele kluif”, vertelt Johan. “Wekelijks hielden we onze medewerkers op de hoogte van de ontwikkelingen. Op 24 december moest het oude systeem eruit. Tot 3 januari hadden we de tijd om alles over te zetten en uit te testen. Mutaties waren in die tijd niet mogelijk om fouten te voorkomen.”
“Op 4 januari moest het nieuwe systeem gaan draaien. Een week lang organiseerden we een inloopspreekuur waar iedereen terecht kon voor vragen en hulp.” Het was natuurlijk flink wennen, maar gelukkig was er ‘geen stuwmeer aan open eindjes’.
De intensieve voorbereiding, waarbij vaak hele specifieke casussen werden uitgewerkt, bleek effectief te zijn geweest. Met het huidige cloudsysteem beschikt men nu steeds over de laatste updates en kan men overal met elkaar samenwerken.

Een totale overstap binnen drie maanden

Binnen het scherpe tijdsbestek moest de gehele administratie volledig worden overgezet naar het nieuwe Exact-programmasysteem. Teamusers kwamen tijdens de voorbereiding wekelijks een hele dag bij elkaar om de configuratie te bespreken en uit te werken. Een van de problemen was dat de twee modules aan elkaar moesten worden gekoppeld tot een geheel. Daarvoor werd de applicatie T-Box gevonden die ‘onder water’ zorgt dat gegevens worden overgezet. Automatiseringsbedrijf Acconet begeleidde de werkgroep als leverancier van zowel Exact als T-Box.

Acconet begeleidt de implementatie

Acconet heeft als gecertificeerd partner van Exact het hele proces begeleid. “We hebben goede ervaring met zowel de ondersteuning als het resultaat”, aldus Johan. “Er was alle tijd voor een nauwkeurige uitwerking van de implementatie en geen vraag was te gek. Daar werd steeds professioneel op gereageerd. We kregen goede tips voor manieren waarop het ook anders kon. We kregen wekelijks huiswerk mee om dingen goed uit te werken. Op onze vragen kregen we een snelle reactie en er werd serieus mee omgegaan. Vooral het bespreken van casussen werkte heel praktisch.”

Wat zijn de eerste ervaringen met het nieuwe systeem?

“Er komt duidelijk veel minder handwerk aan te pas”, heeft Johan ervaren. “De Handelmodule en de Project- en Contractmodule vormen door T-Box één geheel. Er is nu realtime inzicht wie aan welk project werkt en daaraan zit ook de facturatie gekoppeld. Exact zorgt voor een functioneel proces dat alle activiteiten op elkaar laat aansluiten. Offertes in de ene module worden automatisch overgezet naar projecten en/of contracten in de andere module. Met een constante synchronisatie door T-Box wordt verwarring en onduidelijkheid voorkomen.

Over Triple P

Met het motto ‘People Perform best as Partners’ timmeren de ICT-professionals van Triple P uit Nieuwegein sinds 1989 hard aan de weg om teams van overheden, ziekenhuizen, onderwijsinstellingen en bedrijven te laten samenwerken. Met gespecialiseerde kennis zorgt men voor functionele en veilige communicatie tussen bijvoorbeeld klanten, burgers, artsen en studenten.

Triple P gelooft heilig in de kracht van samenwerken om zo synergie te creëren. Oftewel 1+1=3. Samen met klanten wordt nagedacht wat er nodig is om toekomstdoelen te kunnen halen en wat daarbij de beste methode en strategie kan zijn. Uiteindelijk wil men de klant ontzorgen met een functioneel communicatiesysteem, zodat deze zich kunnen focussen op hun primaire processen.

Meer over Acconet en T-Box

Acconet, leverancier van bedrijfssoftware, ondersteunt bedrijven bij hun implementatie van Exact softwarepakketten. Het zelf ontwikkelde product T-Box maakt het mogelijk om aanvullende gegevens te integreren met Exact Online of een andere bedrijfsadministratie. T-Box kan ook verschillende systemen van samenwerkende bedrijven met elkaar laten communiceren. In het App Center van Exact en op de site van T-Box staan verschillende oplossingen die Acconet met T-Box kan bieden.

Gerelateerde Verhalen

Pin It on Pinterest

Share This