door | 8 april 2021 | T-Box

“We willen de Miele van de markt zijn”, zegt Theo Hartgers, financieel directeur van Zonnepanelen Op het Dak (ZOHD). Dit bedrijf uit Barneveld is een specialist van zonnepanelen installaties in de zakelijke markt bij voornamelijk agrariërs . Het gaat hierbij vaak over honderdduizenden Wattpiek. “Kwaliteit en opbrengst zijn onze eerste prioriteit. Vanaf het eerste contact tot en met de uiteindelijke oplevering willen we de beste zijn binnen onze markt. ZOHD heeft al drie keer een FD Gazelle Award ontvangen vanwege onze snelle groei in Nederland.”

Stevige groei vraagt om vergaande automatisering

“Samen met mijn compagnon ben ik in 2012 gestart”, vertelt Theo verder. “We wilden door grootschalige aanleg van zonnepanelen meewerken aan een duurzame toekomst en een verbetering van de positie van de agrarische sector. We hebben een onstuimige groei gekend. We kregen met meer medewerkers en met grotere voorraden te maken. Hierdoor werd het moeilijker om overzicht te houden. Ook was er sprake van dubbele vastlegging en handmatige invoer. Verdergaande automatisering moest ons helpen bij de bedrijfsvoering. We kozen voor Exact Online vanwege hun mogelijkheden en uitstekende marktpositie.”

Integratie Salesforce en Exact Online

Salesforce is een wereldspeler op het gebied van CRM toepassingen. Hierin hebben we ons projectmanagement systeem ontwikkeld. Acconet heeft ons vanaf begin 2019 begeleid bij de invoering van Exact Online en de verdere automatisering van de financiële en handelsadministratie. We gebruiken T-Box , een product van Acconet, voor de verregaande koppelingen van Exact Online met Salesforce.

De integratie heeft veel tijd en energie gekost. Het was soms wel eens frustrerend. De uitvoering bleek toch complexer dan we aanvankelijk dachten en het gewone werk moest natuurlijk wel doorgaan. Gelukkig draait het nu goed. We versturen automatisch facturen voor de verschillende betaaltermijnen. De NAW-gegevens worden in een systeem vastgelegd. Het voorraadbeheer is helemaal geautomatiseerd, zodat we controle hebben op de grote goederenstroom. Al onze mensen gebruiken een gestandaardiseerde werkwijze om goed te kunnen samenwerken.

De grote winst zit hem in overzicht en inzicht op onze bedrijfsprocessen. We hebben minder dubbele vastlegging, we besparen tijd en er gaat minder fout. Dat heeft al met al wel een half jaar geduurd, maar gelukkig zijn we nu zo ver.”

Meer informatie over T-Box

T-Box maakt het mogelijk om aanvullende gegevens te integreren met Exact Online of een andere bedrijfsadministratie. T-Box kan ook verschillende systemen van samenwerkende bedrijven met elkaar laten communiceren. In het App Center van Exact en op de site van T-Box staan verschillende oplossingen die Acconet met T-Box kan bieden.

Gerelateerde Verhalen

Pin It on Pinterest

Share This