door | 13 augustus 2021 | T-Box

PITT innoveert de keukenwereld

DE MEERN – Twaalf jaar geleden bedacht PITT cooking Nederland een innoverend concept voor de traditionele kookplaat. Design, gebruiksgemak en een robuuste uitstraling waren de kwaliteiten van hun gepatenteerde en zelfontworpen kookplaten. Die worden handgemaakt en vervolgens direct in een werkblad geïntegreerd. Na zes succesvolle jaren in Nederland, werd ook de buitenlandse markt verkend. Dat bleek een schot in de roos. Inmiddels is er vanuit de hele wereld een exponentiële vraag naar het unieke PITT-concept.

Hierdoor verdubbelde de productie, de kantoorruimte en menskracht. Maarten Lueks werd als operationeel manager aangesteld om de groei te faciliteren en de operatie te professionaliseren. “Vooral die buitenlandse markt kent enorm veel variatie in regels, keurmerken, modellen, soorten gas, aansluitingen en bijvoorbeeld de taal waarin de informatie wordt weergegeven”, vertelt Maarten.

Van handwerk naar volledige automatisering

“Elk product heeft specifieke labels nodig en daar was een medewerker dagen mee bezig”, zegt Maarten. “Het werk is complex, want er zijn wel 2000 verschillende versies. Daarom zochten we een partij die de labels kan genereren en koppelen met de verkoop- en werkorders van ons ERP Exact administratiesysteem. Bij softwarebedrijf Acconet bleken we aan het juiste adres te zijn.”

Niets dan lof voor Acconet

“In een hele korte tijd hebben we kunnen overstappen naar een geautomatiseerd labellingproces. De 2000 labels zijn teruggebracht naar 12 templates. Het werkt 100% juist en is altijd nauwkeurig. Het artikel, de juiste gassoort, de taal en het specifieke landskeurmerk rolt automatisch uit de gescande order en wordt op het label geprint. Verder is het een erg onderhoudsvriendelijk systeem. Een wijziging wordt meteen centraal ingevoerd op het template of in de centrale database.”

Productiehal van PITT

“De productie was er vanaf de eerste minuut blij mee. Uit ervaring kan ik zeggen dat dit eerder uitzondering dan regel is. Ik denk dat dit te maken heeft met een stukje eigenaarschap dat hiermee mogelijk is en zeker ook met de nauwkeurigheid en het gebruiksgemak.”

“De werkwijze van Acconet is me uitstekend bevallen. Ze begonnen als een soort architecten de werkflow in kaart te brengen. Dit hebben we vertaald in eisen en voorwaarden. Acconet heeft met hun product T-Box alles zo ingericht dat het hele bedrijfsproces in een administratie samenwerkt. We kregen netjes een begroting vooraf. Er is op tijd opgeleverd en we werden goed ondersteund tijdens de implementatie. Misschien dat we in de toekomst vaker van hun diensten gebruik gaan maken. Het werkt allemaal zo goed en zo eenvoudig.”

Meer over Acconet en T-Box

Acconet, leverancier van bedrijfssoftware, ondersteunt bedrijven bij hun implementatie van Exact softwarepakketten. Het zelf ontwikkelde product T-Box maakt het mogelijk om aanvullende gegevens te integreren met Exact Online of een andere bedrijfsadministratie. T-Box kan ook verschillende systemen van samenwerkende bedrijven met elkaar laten communiceren. In het App Center van Exact en op de site van T-Box staan verschillende oplossingen die Acconet met T-Box kan bieden.

Vooral die buitenlandse markt kent enorm veel variatie in regels, keurmerken, modellen, soorten gas, aansluitingen en bijvoorbeeld de taal waarin de informatie wordt weergegeven

Maarten Lueks

Operationeel Manager, PITT cooking Nederland

Gerelateerde Verhalen

Pin It on Pinterest

Share This